Blogg

28. jan, 2019

Så kom jo selvfølgelig snøen dette året også, samme hvor mye jeg banner og bærer meg SKAL vi snø inne når det går mot vår ( ja kalenderen sier så). Så da var det frem med snøfreser, snøskyffel og alt annet som kan brukes til å flytte på skiten. Den kunne da i det minste kommet ferdig måket synes jeg. Det er en grenseløst utakknemlig oppgave å prøve å grave seg ut, for når du endelig har kommet til enden kan du starte på nytt der du begynte. Ser ikke anntydning til at det er måket der de siste fem vintrene eller noe der omkring. Måker på seg både det ene og det andre til liten nytte 😠 Måtte jo selvfølgelig til pers å måke hagen i år også, snødybden er drøy når mynder plutselig har benlengde som et par Dachs. De synes heller ikke spesielt godt om å måtte brøyte seg veier å løpe i. Basenjiene er smarte nok til å vente på at pinnedyrene har løpt ( prøvd å løpe) en runde først, det sparer både den ene og andre kroppsdelen for div kuldesjokk har de funnet ut.

Valpene har nå blitt over tre uker, lykkelig uvitende enda om hva som venter dem på andre siden av veggen. Hadde de bare visst stakkar.....

De blir litt tøffere for hver dag som går, og farten øker i valpebingen. Blitt flinke til å spise selv noe mor ( den vandrende melkebaren) vet å sette pris på. Og det gir matmor et håp om at damen får fasong igjen en gang i fjern fremtid.

Matmor klarte å dra på seg en ganske så standhaftig lungebetennelse noe som senket tempoet på henne ganske så betraktelig. De firbente synes det er helt supert for det betyr mer ro og viktigst av alt mer kos for deres del. Så mens matmor knasker pennicilin og prøver å finne igjen formen nyter de livet i fulle drag ( noen som har det). Satser på at det går over til Bø ( jeg reiser uansett om jeg så skal krabbe), alt går litt lettere om formen er bedre.

Til vi snakkes igjen får alle passe på seg selv mens vi venter på vår og bedre tider 

11. jan, 2019

Da var det vel på høy tid å skrive litt igjen 😙

Tiden har løpt litt fra meg her innimellom valpekull og utstillinger. Første kull kom i oktober, og siste nå i januar. Med henholdsvis 4 valper i første, og 7 i andre 😲 Den moppen skal få kjørt seg, og om den overlever er heller tvilsomt 😀

Ellers så har vi jo fått en ny rase i hus, den er representer med to vakre individer av rasen Whippet. Spennende og ikke minst moro å prøve seg i ringen med en helt ukjent rase. Øvelse gjør mester sies det så da greier vi det vel med litt øvelse.

Vår vakre Saga har endelig blitt 2 år, og hun lukket ikke bare ett, men tre championater når hun først var i gang. Hun ble Norsk, Dansk og Svensk champion i en smell ❤

Det er jo ikke rart at vi er stolte av den jenta.

Nå planlegges sommeren med tanke på utstillinger, og vi er spent på hvor vi havner denne gangen. En ting er sikkert, vi skal utenlands. Det ga mersmak, og det er veldig moro å se hvordan andre land arrangerer sine show.

Nå skal denne trøtte dama legge seg, og med litt flaks får jeg noen timer på øyet før en eller annen valp forlanger dotur, mat,lek og kos i nevnte rekkefølge.

 

31. aug, 2018

På høy tid å skrive litt igjen, det ble en lang pause 🤔                                                                                       Da har vi kommet dit hen at vi igjen går å venter på at det skal bli valper. Den vordende far har til min frustrasjon utvidet repertoaret til også å omfatte den høye c, og da snakker vi virkelig høy. Jeg frykter jeg blir smårar innen dette er over. Damene har nemlig funnet ut at de avløser hverandre bare for å trekke det ut så lenge som mulig. Vi planlegger 2 kull i år så høsten og vinteren blir travel. Men vi gleder oss veldig.                                                                                                                                                 Sommeren har vi brukt til utstilling som vanlig, og nå venter vi bare på at Saga skal fylle 2 år slik at hun får lukket championatene sine. Hun har blitt stilt i både Norge, Sverige og Danmark, og blir da champion i alle 3 land. Vi er veldig fornøyd med hennes fremgang. Neste år er det hun som skal ha valper om alt går som planlagt.                                                                                                                            Høsten går med til å planlegge både valpekull,og vinterens utstillinger, spennende å se hvor langt vi kommer. Nå skal jeg gå å finne hørselvern, mens jeg tar en svingom med moppen. Ha en god helg alle sammen. Så snakkes vi snart igjen.🤗

25. okt, 2017

Så kom vinteren dette året også, og det var ikke måte på hvor grundig den skulle gjøre det. 40 cm med søkkvåt snø er i meste laget, kom med nød og neppe av gårdsplassen og inn igjen var det bare å ta fart bokstavelig talt. Enten må vi gå i hi eller følge Øystein Sunde sin oppskrift ^trampe rundt, å la mangel på ozon gjøre resten^

Som om ikke det er ille nok har nå Kiara forvandlet seg til en Dachs over natta, med stor mage var hun kort i bena fra før. Nå er det en stor mage med fire knotter under. Resten er borte i snøfonna.

La oss håpe dette hvite glatte svineriet smelter igjen, selv om jeg har mine tvil. Mens vi venter på mirakler går vi å gleder oss til Kiara skal røntges, spent på hvor mange små som gjemmer seg inni der. Det er dags for å finne det ut ca den 6 November, så det nærmer seg med stormskritt.

Valperommet er i rute, og alle hjerter gleder seg. Den vordene far er litt mer skeptisk til hele greia, han gleder seg ikke til spisse små tenner som biter seg fast i det meste. Regner med at han blir i høyden så mye han kan (les: i vinduskarmen).

Det nærmer seg også Dogs4all hvor Aslan og Saga skal være vakkervoffer, for første gang må mor og hundene reise alene siden far er hjemme som babyvakt. Grugleder meg til å måtte bære alt selv. Men det blir veldig kos å treffe alle kjente og kjære igjen. Bare en husker å stille klokka til helgen så bør alt gå bra 🙂

 

1. okt, 2017

Da er ventetiden godt i gang og vi går å tråkker mens vi venter på å møte de søte små. Hvor mange, hvilke farger og hvor mange av hvert kjønn er spørsmålet. Tiden kommer til å føles uendelig lang før vi er i November når de søte små er ventet. Kiara ser ut som hun har svelget en ballong alt nå, så hun kommer vel til å sprekke på slutten.

Spennende tider med andre ord, vi gleder oss stort til det blir valper i huset igjen. Mulig noen må minne meg på at jeg sa det når det løper små " sprøytevogner" med pirayatenner rundt her, og jeg etter med tørkepapir og vaskefille samtidig som jeg forsøker å redde ledninger og andre løse deler unna små nyskjerrige bøllefrø.

For å få litt annet å tenke på mens tiden snegler seg avsted har jeg da klart å melde på til utstilling i Gøteborg, og som om ikke det var spenning nok valgte jeg den størst som var, nemlig My Dog. Sikter høyt når vi først sikter. Det vil si at Lillestrøm og Dogs4all bare blir for oppvarming og regne. Funderer fremdeles på hva jeg nå har rotet oss opp i * skrekk*

Været er fremdeles like grått og vått, og dum som jeg var sjekket jeg langtidsvarselet. Bare å finne frem vinterklær siden de melder sludd i høstferien. Jeg er ikke skapt for vinter, jeg vil ha sommer hele året. Merkelig at vinteren alltid er så lang mens sommeren forsvinner med et svisj.

Etter en helg med barnebarn i huset ligger nå de firbente strøkne, det tar på å passe på to søte småtroll på 5 år. Tror hundene sover med ett øye åpent siden de tar "barnevakt" jobben veldig seriøst. Takken er små myke barnehender som stryker og klapper de, og hundene kniper i øynene å nyter som bare det. Godt å se at både to og firbente barn går så godt sammen.

Da er vi vel klare for ny uke ( nesten i hvertfall) og ventingen fortsetter * trippe trippe *.Det er jo nesten tortur å gå slik å vente 😀