Blogg

21. sep, 2017

Da har den tiden på året kommet, og Kiara er parret. Hun tar nå livet med ro, og ligger til heving. Blir spennende å møte de søte små i November.

Der den blivende mor tar det rolig er den blivende far stikk motsatt. Han er helt desperat, og har funnet sin indre stemme i den forstand at det nå har dukket opp en haug med nye og høye lyder som vi aldri før har hørt. At frøkna er sint som ett lemen om han maser for mye er helt underordnet for han, så nå er han " utvist " fra rugekassa ( les sofaen på peisestua ). Han må nøye seg med stua sammen med Bonny, som glor oppgitt på han og lurer på når han skal gi seg med klagingen. Vi andre gleder oss også til det er over og husfreden senker seg over heimen.

Ellers har matmor funnet seg en ny hobby, nemlig fletting av utstillingsbånd. Tidkrevende men veldig moro. Nå er det utprøving av farger og pynt for å se hva som blir finest.

Høsten er her og vinteren er rett rundt hjørnet. Det betyr peiskos og inneaktiviteter for både to og firbente. De er rimelig kjappe på " tisseturene " om dagen så det er vel snart tid for å finne frem dresser og gensere til dem igjen. Sommeren er kort, det meste regner bort er vel en grei oppsummering dette året.

 

21. sep, 2017
11. sep, 2017

Da er helgen over og det er jeg vel glad for. Den startet som ett skudd fredag morgen. Klokka 03.00 ringte klokka, opp å fore og lufte hunder før alt ble pakket i bilen og den lange reisen kunne starte. Kvart over fem var vi klare til avgang og vi dro avgårde med godt mot.

Etter mange mil, lufteturer med hundene og pauser for å strekke litt på skrotten selv var vi fremme på Hotellet klokken 14.30. Rigget oss til, ny runde med ivrige firbente, og litt mat. Perfekt, alt var klart for å ta tidlig kvelden ( trodde vi ). Første problem var at det var sinnsykt varmt på rommet, både vi og hundene holdt på å renne bort. Opp med vinduet med det resultat at det hørtes ut som om alle kom travende gjennom rommet vårt. Så startet det virkelige spetakkelet. Når du selv har den eneste rasen som IKKE kan bjeffe er det lite moro når du blir holdt våken av hunder som bjeffer som besatt. Mistenker at de fikk betalt for å bråke mest mulig.

Neste morgen var jeg trøtt, svett, forbannet og med en sveis selv Cruella kunne misunne meg. Den følelsen når du fyker ut døra på Hotellet helt klar til å bite hodet av første og beste hund som våger å bjeffe, og eieren med siden det tydligvis ikke går å be de tie stille. Alle som sitter utenfor blir helt stille når de får øye på mitt ville blikk og eminente sveis.....den følelsen.

En runde med de firbente før de fikk mat, litt frokost selv og en meget tiltrengt runde i dusjen senere er vi klare for avgang til utstillingsområdet.

Perfekt parkering tett på der vi skulle stille, ring innendørs for våre IKKE VANNTETTE hunder, blide frivillge som jobbet så svetten skvatt, og på toppen av alt var det SOL. Alt duket for en fin dag med andre ord.

Og en fin dag ble det virkelig. Vi viste to hunder denne helgen, og kom hjem med en Ny Norsk Champion, hun ble også BIR, samt en som også gjorde det knallbra og plasserte seg i beste tispeklasse. Fantastisk dag for vår kennel.

Møtte mange kjente og kjære og vi hadde en fantastisk trivelig dag både i og utenfor ringen. Vendte snuten hjemover etter frokost søndag morgen, det ble 150 mil denne helgen ( ja jeg vet vi er gale ) så det var veldig godt å komme hjem. Og når jeg trodde helgen ikke kunne bli bedre tok jeg jammen feil, for hjemme lå det resultater på HD røntgen på to av hundene, de er FRI begge to.....O'h lykke !!!!!                                                                           

Da er det bare å lade batteriene igjen, og ikke minst prøve å lande etter helgen......svever rundt i lykkerus for øyeblikket, men det roer seg vel etter en stund <3

4. sep, 2017

Da har høsten satt inn for fullt med alt det medfører. Solen og varmen glimrer med sitt fravær, til gjengjeld regner det i bøtter og spann. Hundene trives best inne siden de tror de ikke er vanntette, og i tillegg er løpetiden i gang. En stykk hannhund passer på damene som en smed, og sjekker ståa med stor iver. Noe som ikke alltid faller i god jord hos jentene.De synes bare han er en pest og plage enn så lenge. Men spennende tider i vente.

I morgen er det den store badedagen så de er klare til helgen, men det vet de heldigvis ikke enda. Da hadde det vel gått i dekning bokstavelig talt.

Har også time hos dyrlegen for røntgen av hofter denne uken, det er jeg veldig glad de ikke vet, da måtte jeg mest sansynlig hentet de igjen i indre Kautokeino siden de neppe hadde stoppet før det. Som dere sikkert skjønner er ikke sprøyter det de setter mest pris på. Til tross for koselig vetrinær, og godbiter lar de seg ikke bestikke der.

Kattene synes også dette været er kjedelig, fort ut og fort inn er oppskriften der om dagen. Må si jeg skjønner dem godt, det er rett og slett kaldt om nettene. Da frister en varm seng mer enn å løpe ute i regnet.

Da gjør jeg som de firbente, krabber under dyna. Oppdatering kommer når tiden strekker til igjen.

 

31. aug, 2017

Siden jeg startet å jobbe med vår nye hjemmeside har jeg snart vært innom alle stadier av følelser. Alt fra faretruende nært hjerteinfarkt til å røske av seg håret i frustrasjon over at tålmodigheten blir tøyd til det ytterste. Blir liksom aldri helt fornøyd, men ha litt tålmodighet med meg, så blir det vel bra til sist ( håper jeg).

De firbente kunne ikke brydd seg mindre om matmors problemer. Noen leker ute, to snorker inne selv kattene ga blanke og leker nå ute på gården. Ikke mye trøst å få der med andre ord. Men bare vent, mor får sin hevn når alle hundene skal bade 😀noe de slett ikke synes er nødvendig, men mor er ikke enig. Må jo være rene og pene når de skal på utstilling igjen. Vi grugleder oss til den turen siden det er langt å kjøre, men gleder oss til å bo på hotell en hel helg og ikke minst til å treffe kjente og kjære igjen. Det blir helt sikkert en super helg som alltid.

Da skal jeg ta en pause fra hele hjemmesiden og la min frustrasjon gå utover klesvasken. Kommer sterkere tilbake om en stund.

Glemte nesten å fortelle at de nye jakkene våre med profilering på kom i går. De ble skikkelig fine, og jeg må bare takke Vanberg Reklame AS for godt utført jobb, og ikke minst en fantastisk god service. Tommel opp for dere.